Om oss

Neste åpningsdag er lørdag 13. juni 2020 | ÅPNINGSTIDER OG PRISER

Praktisk informasjon


Medbragt dyr:

NB! Hunder og andre dyr kan dessverre ikke slippes inn på Barnas Gård Hunderfossen av smittehensyn. Det er mulighet for å binde hund på utsiden av porten, mens dere er på besøk, ellers kan dere la dyret stå i bilen. Husk da godt med luft, tilgang til vann og kontroller med jevne mellomrom at hunden har det bra. 

Hvis du har vært på reise utenlands og vært i kontakt med dyr, må det gå 48 timer før du kan besøke oss (eller andre dyrebesetninger i Norge).

Kontakt med dyrene:

Som besøkende på Barnas Gård Hunderfossen vil du komme tett på dyrene. Selv om dyrene er tamme og godt vant til folk, kan de klore, klype, sparke eller bite hvis de blir redde, irriterte eller for ivrige i konkurransen om mat eller oppmerksomhet. Gode råd er å opptre rolig, følg med på dyrene, ikke jag etter dyrene eller hold dem fast. Hvis dyrene blir innpåslitne, eller virker irriterte - trekk dere unna. Små barn må passes godt på når de er i kontakt med dyrene, slik at de ikke behandler dyrene for tøft, eller selv blir skadd.

Det finnes tre vaskestasjoner på barnas Gård, slik at dere kan vaske hendene etter å ha vært i nærkontakt med dyrene.

Kjøp av billetter:

Billetter kan kjøpes ved inngangen til Barnas Gård. Billetter kan også forhåndskjøpes på websiden, forhåndskjøpes som en del av pakketilbud på Hunderfossen Booking eller kjøpes hos våre samarbeidende overnattingsbedrifter. 

Varighet på oppholdet og muligheter for å kjøpe drikke og mat:

De fleste som besøker oss er hos oss i mellom 1,5 og 3 timer. Kontakt med dyrene er hovedaktivitetene, og i tillegg har vi flere lekeaktiviteter som avveksling. Når dere er klare for en liten pause, er det utsalgssted i Våningshuset hvor dere får kjøpt brus, is, kaffe og vaffel. Hos Fjøsnissene er det utsalg med brus, is , kaffe og toast (så langt beholdningen rekker). Det er sitteplasser utendørs både ved Våningshuset og rundt om på gården. Det er sitteplasser innomhus og under tak hos Fjøsnissene.

Det er ikke tillatt å ta med engangsgrill /grill eller å fyre opp bål. Det er tillatt å ta med egen mat eller drikke inn på gården, men det er ikke tillatt å gi dyrene noe av deres medbragte mat.

Betalingskort: For betaling av billetter og kjøp i butikkene kan dere benytte kort (bankkort, Eurocard og Visa). 

Mating av dyrene: Hvis dere ønsker å gi dyrene mat får dere kjøpt dyremat av oss. Det er strengt forbudt å gi dyrene medbrakt mat.


Parkering:

Parkering skjer på Hunderfossen Eventyrparks parkeringsområde. Det er kort gangsavstand til parkeringsområdet.  Besøk med baby: Det er greit å gå rundt på Barnas Gård Hunderfossen med barnevogn, men det er ikke mulig å komme seg inn i dyreinnhegningene med barnevogn. Det er toalett med stellemulighet. Vi selger ikke noe babymat på Barnas Gård Hunderfossen. Besøkende med rullestol: Handicappede med rullestol kan ganske greit komme seg rundt på Barnas Gård Hunderfossen for å se dyrene, men det er grusede veier og små bakker. Det er ikke mulig å komme seg inn i dyreinnhegningene med rullestol. Det finnes et toalett som er tilrettelagt for handicappede.

Utsalget i det gamle Våningshuset er ikke tilrettelagt for adgang med rullestol, mens det er enkel adgang med rullestol til Fjøsnissene og utsalget der. 

Gårdsdrift med dyr:

De fleste dyrene på Barnas Gård er en del av vanlig gårdsdrift på en norsk gård. Dyrene melkes, klippes, legger egg og slaktes til mat når tiden er moden for det. Vi er opptatte av at dyrene har det godt, både i sommersesongen og resten av året. Vi synes at det er viktig at barn og voksne får kontakt med vanlige gårdsdyr, opplever gleden med dyrene, lærer seg å håndtere dyr og får noen erfaringer med norsk landbruk.