Informasjon om Korona

Corvid19 Nettplakat

Informasjon om Korona

Neste åpningsdag er lørdag 30. mai 2020 | ÅPNINGSTIDER OG PRISER

Det skal være trygt å være gjest på Barnas Gård Hunderfossen..

Her er en oversikt over de viktigste tiltakene som vi og dere gjør for fellesskapet:

Transport: Bruk privatbil, gå eller ta sykkel til gården. Sommerbussen går som vanlig fra Lillehammer sentrum, men pga. koronasituasjonen har denne begrenset kapasitet. Det gjelder også for tog til Hunderfossen stasjon.

Åpningstider: Gården er åpen fra 11.00-15.00. Kom gjerne etter kl. 11.30; da er det mindre kø ved inngangsportene.

Forhåndskjøp billetter: NB! For å ivareta smittevernskravene, vil vi begrense antall gjester per dag. Det vil fra nå av kun bli salg av billetter «låst» på dato. Billetter må kjøpes digitalt*, på https://billetter.hunderfossen.no/. For å holde kunne holde oversikt over forventet besøk, har vi stengt salget av årskort inntil videre.

*Unntak for gjester med ledsagerbevis.Vi har beregnet en buffer i antallet for ledsagere, så ledsagerbevis vises i inngangen som vanlig.

Årskort: Dere som allerede har kjøpt årskort, kan benytte dette som vanlig i sommersesongen. På de ekstra helgene i mai så må dere reservere Årskortbillett på ønsket dato: klikk her for info og booking. Men har dere mulighet, vil vi anbefale besøk utenom fellesferien, for å unngå folkeansamlinger.

Vask hender - ofte: Alle som skal besøke oss bes om å vaske hendene  før de går inn på gården, og når de forlater parken. Ved alle spisesteder er det håndvaskmuligheter. I tillegg finner du hånddesinfeksjon eller håndvask ved de fleste dyr,attraksjoner og butikker. Vi anbefaler også at du tar med en liten flaske med egen hånddesinfeksjon til din familie.

Litt syk, eller i risikogruppen?: Har du symptomer på Covid-19, (hoste/influensa/forkjølelse/luftveisproblemer/feber mm.) skal du IKKE besøke Barnas Gård Hunderfossen. Er du i risikogruppen (kroniske sykdommer, høy alder mm.), anbefaler vi at du venter med å besøke oss til pandemien er over.

Ekstra renhold: WC’er og stellerom rengjøres hyppigere enn før. Det er likevel viktig at du og din familie vasker hender ofte.

Vær sammen med din familie – og hold avstand til andre familier: For å unngå smitte fra andre ber vi om at du holder din egen familie samlet, og at dere har minst 1 meter avstand til andre familier.

Hjelp dine egne barn: For å unngå unødvendig kontakt med de ansatte, vil vi på noen steder be om at foreldrene hjelper sine egne barn. For eksempel kan foreldrene følge barna rundt på terrengbilbanen, og bistå den ansatte med opplæring i bruk av bilen.   

Hold avstand! 1-metersregelen gjelder over hele Norge. Vi har innført avstandsmarkeringer der det vanligvis blir kø. Vi ber alle gjester respektere denne avstanden, og foreldrene må ta ansvar for at deres egne barn overholder minsteavstanden.

Spisetilbud: Gårdens kioskutsalg vil være åpne. La kun en person i familien stå i kø for å bestille mat. Betal med kort.  

Opplevelser på gården: «hopp i høyet», sklia inne på låven og hestekjøring er stengt grunnet smittehensyn. Ellers er alle andre aktiviteter tilpasset de generelle smittevernskravene.

Gå gjerne inn å klapp/mat dyrene, men bruk håndvaskestasjonene og hold avstand til andre gjester.

Utdrag fra veterinærinstituttets uttalelser på vegne av Veterinærinstituttet, Mattilsynet og Folkehelseinstituttet:

Covid-19 er et folkehelseproblem og ikke et dyrehelseproblem. Virusets viktigste smittevei er direkte fra menneske til menneske ved dråpesmitte. Det er ingen mistanke om at dyr spiller en rolle i spredningen av viruset. Husdyr og kjæledyr i Norge utgjør ikke en smittekilde for mennesker.  

 

Last ned Smittestopp! Vi oppfordrer alle våre gjester til å laste ned og ha aktiv helsemyndighetenes app Smittestopp under parkbesøket. Jo lettere det er for myndighetene å identifisere de som kanskje er smittet, jo mindre restriksjoner blir det på alle de som er friske.

Vi håper dere setter pris på smittevernstiltakene vi har iverksatt for at dere skal få et trygt besøk på gården. V ber om forståelse og tålmodighet for det som går saktere enn normalt. 

Spørsmål? Kontakt Gjesteservice på 61 27 55 30, eller barnasgard@hunderfossen.no